Grupp: Huvudforum

MultiQ

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-11-05 11:21:37

Från BS då jag är för trött för att sammanfatta. Kan vara värt att titta på.

Nisse_portfölj 10:48:02 Anmäl inlägget

Köprekommendation på MultiQ upp till 1 kr (eller mer, nu efter jätteordern). Bolaget omsätter 100+ msek och är marknadsledande, börsvärde idag 70 msek räknat på BTA'ns kurs. Med gårdagens order som motsvarar halva börsvärdet bör jag egentligen revidera upp prognos och riktkurs. Sammanfattning nedan:

• Låg relativvärdering P/S 0,6 mot jämförelsebolag som ligger på P/S 1,0

• Pressad av nyemission

• Marknadsledare inom fem segment av Digital Signage

• Internationella expansionsmöjligheter

• Större andel återkommande intäkter

• Intäkts- och kostnadssynergier genom förvärv av Publiq

MultiQ har precis avslutat teckningsperioden i en nyemission på 15 msek som genomförts för att integrera det förvärvade bolaget Publiq, ett historiskt lönsamt bolag. Kapitaltillskottet räcker nu för de kostnader som krävs för att få fram skalfördelarna och kostnad/intäktssynergierna mellan bolagen samt påbörja en mer aggressiv internationell expansion.

I december förra året tecknades avtal med VuIT Communicationbs och en första order till en välkänd amerikansk detaljhandelskedja erhölls. Tittar man på VuIT’s hemsida får man en indikation på att det kan vara något stort, Wal-Mart, Checkpoint etc. http://vuitcommunications.com/about.html

MultiQ är ledande i Norden inom Digital Signage för spel, detaljhandel och säkerhetssegmenten. Genom förvärvet blir man nu även marknadsledande inom Bank&finans och transportsektorn. Genom samordnade inköp och korsförsäljning kommer lönsamheten stärkas betydligt på alla marginalnivåer. Kundlistan är namnkunnig med bolag som Svenska Spel, Harrods, ITAB och Apoteket. Multiq och Publiq blir den ledande aktören i Norden inom samtliga segment. Tillsammans kommer även andelen återkommande intäkter öka, då bolaget går mot att leverera ökat tjänsteinnehåll och avancerade lösningar på abonnemangsmodell.

Aktien har kommit ned ordentligt, pressad av nyemssion. Marknadsvärde idag är runt 60 msek, för ett bolag som kommer omsätta över 100 msek nästa år. Marknaden växer stadigt och MultiQ bli nu marknadsledande inom ett antal segment.

Som jämförelsebolag finns i Sverige ex ZetaDisplay som har samma marknadsvärde som MultiQ, men omsätter bara 60 % av vad MultiQ gör, samt har en svagare marknadsposition.

Mvh

TST

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.